Tadi masa bukak2 resepi tjumpa plak resepi ni nmpk ringkas n mudah,ingat nk cuba,kongsi la sket gn sapa sapa yg minat masak....bleh cuba sesama
Bahan-bahannya:
10 ekor ikan kembong (digoreng dahulu)
25 biji cili api (diketuk sahaja)
5 biji bawang besar (dipotong bulat)
3 ulas bawang putih (diketuk)
2 inci halia (dimayang halus)
3 biji tomato (untuk hiasan)
3 helai daun bawang (untuk hiasan)
3 sudu kicap dan cili boh
Cara-cara membuatnya:
Tumis bawang putih, cili boh dan kicap serta sedikit air masak hingga mendidih. Kemudian masukkan cili api, bawang dan halia. Apabila masak tuangkan pada ikan yang telah digoreng terlebih dahulu. Hiaskan dengan hirisan tomato dan daun bawang. Sedia untuk dihidangkan.
“Lim Guan Eng Sambut Beg Berisi RM1 Juta Guna Tangan Kanan Sambil
Tersenyum” – Saksi
-
Melalui laporan Harian Metro, Menteri Pulang Pinang, Lim Guan Eng telah
menerima beg hitam berisi wang RM1 juta dengan tangan kaki sambil
tersenyum. Guan...
9 minutes ago
No comments:
Post a Comment